腊八粥

    腊八,喝自己做的腊八粥,想起了地球那头还有三分之一的人在饿肚皮。

    学生时代所受的爱国主义教育歌曲有两首,《东方红》和《国际歌》。《东方红》的主题是中国出了毛泽东,《国际歌》的主题是世界上还有三分之一受苦人,生活在水深火热之中,等待我们去解放。后来改革开放国门打开,对外面的世界有所了解,才知道原来世界上三分之一的受苦人,不是别人正是自己。

About Xiaoming

先做人 后做事 再挣钱
此条目发表在闲言碎语分类目录。将固定链接加入收藏夹。

1 Response to 腊八粥

  1. YU说道:

    别说世界。家里就有三分之一的人在饿肚皮。

发表评论

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com 徽标

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  更改 )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  更改 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  更改 )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  更改 )

Connecting to %s